Сковорідки, сотейники - купити Посуд, сервіровка у Одесі, доставка води у Одесі - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Чай Чай
Дім та офіс Дім та офіс
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Гігієна Гігієна
Продукти Продукти
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Сковорідки, сотейники у Одесі


Жодну домашню або професійну кухню неможливо уявити без сковорідки. Цей посуд дозволяє смажити, тушкувати, запікати продукти і страви на плиті або в духовці. Існує величезна кількість сковорідок, кожна з яких відрізняється за властивостями і сферою застосування. Пропонуємо докладніше розібратися в темі, щоб вибрати і купити сковорідку, яка точно Вам підійде.

З чого роблять сковорідки

Базові матеріали, з яких виготовляють вироби, визначають міцність і експлуатаційні характеристики посуду. Потрібно відрізняти види покриттів сковорідок, оскільки вони є внутрішні і зовнішні. Спочатку поговоримо про те, з чого роблять сам посуд:

  • Чавун. Довговічний і практичний матеріал, який витримує будь-які температури. Чавунні сковорідки стійко переносять падіння, вплив ножів і столових приладів. Такий посуд прослужить довгі роки.
  • Титан. Має схожі характеристики з чавуном. Довговічний, зносостійкий матеріал, практично не схильний до корозії. Крім того, титан має високу теплопровідність і чудові антипригарні властивості.
  • Алюміній. Легкий, недорогий, доступний. Однак алюмінієвий посуд сприйнятливий до зовнішніх впливів, тому матеріал обов'язково покривають захисними речовинами, про які ми поговоримо нижче.
  • Нержавіюча сталь. Найчастіше використовується на професійній кухні. Підходить для приготування на низьких і високих температурах. Однак жарка на сковороді з нержавіючої сталі має свої особливості: потрібно постійно помішувати продукти, інакше вони підгорять.

Види антипригарних покриттів

Щоб продукти готувалися рівномірно і не пригорали до поверхні, сковорідки всередині покривають різними матеріалами. Розглянемо переваги кожного варіанта:

  • Керамічні моделі мають високу міцність. Матеріал рівномірно нагрівається і швидко остигає, не має запаху, тому зберігає смакоароматичні властивості продуктів.
  • Тефлонові покриття вважаються найбільш поширеними завдяки доступній вартості і універсальності. Тефлон не вимагає особливого догляду, хімічно нейтральний при нагріванні, забезпечує рівномірне прожарювання.
  • Гранітні сковорідки створені спеціально для готування на великому вогні. Посуд з гранітним покриттям швидко нагрівається, тому скорочує час приготування страв.
  • Емальовані моделі стійкі до механічних впливів, тому різати готові продукти можна безпосередньо в сковороді. З причини великої товщини емаль нагрівається повільно, тому ідеально підходить для тушкування і томління.

Визначивши основні матеріали і покриття, можна переходити до класифікації сковорідок за формою і розмірами.

Види сковорідок за призначенням

Сковорідки певної форми мають свої особливості, які ідеально підходять для приготування тих чи інших страв. Давайте розглянемо найбільш популярні види сковорідок:

  • Класична сковорода жаровня. Універсальне рішення для будь-яких процесів. Залежно від глибини дозволяє смажити, тушкувати всілякі продукти. Перевага жаровні сковорідки Біол, Тефаль, Берґофф полягає в рівномірному розподілі тепла. Моделі з ручками з металу підходять навіть для духовки. Посуд відрізняється за глибиною і діаметром.
  • Сковорідки-гриль. Відрізняється тим, що у неї ребристе днище. Подібна особливість дозволяє значно скоротити кількість жиру, використовуваного для приготування. Крім того, сковорідки-гриль при смаженні утворюють на продукті красиві смужки. Завдяки зменшеному контакту з поверхнею сковороди продукти не просочуються маслом, виходять більш корисними для здоров'я.
  • Сковорода для млинців. Її головні особливості - невелика вага і низькі борти. Хороша млинцева сковорідка з якісним антипригарним покриттям дозволяє випікати млинці без масла. Деякі виробники оснащують посуд індикатором нагріву, щоб підвищити комфорт приготування їжі. Наприклад, сковорода Тефаль для млинців в центрі має червоний датчик з буквами або візерунком. Як тільки сковорода нагрілася до оптимальної температури, індикатор буде рівномірно червоним, оповіщаючи, що настав ідеальний момент для приготування їжі.
  • Сотейник. Об'єднує в собі можливості сковорідки і каструлі. У сотейника високі стінки і товсте дно. Тому в такому посуді можна не тільки смажити або тушкувати, але і готувати страви, що вимагають томління. Також в сотейнику добре виходить соус, суп або борщ.
  • Сковорода-вок. Традиційний посуд в Азії, який легко впізнати завдяки широкому діаметру верху і вузькому дну. Посуд глибокий, трохи незвичний для українського споживача. Однак скориставшись вок хоча б раз, Ви неодмінно оціните його переваги. Продукти, які готуються в вок, виходять більш соковитими і корисними, при цьому мають приємну засмажену корочку.
  • Оладниця. Сковорідка вузького профілю. У ній готують виключно оладки. Поверхня має кілька заглиблень, завдяки чому тісто зберігає форму і не розтікається. Готові оладки виходять однакової форми і розміру, виглядають апетитно і естетично.
  • Ескарготьєрка. Зовні нагадує оладницю, тільки виїмки тут менші по діаметру і більші по глибині. Призначена ескарготьєрка для равликів. Цей посуд забезпечує швидке і рівномірне приготування равликів, а також підходить для подачі готового блюда на стіл.
  • Тажин. Ще один національний посуд, який прийшов на цей раз з Африки. Таджин унікальний тим, що дозволяє готувати страви на плиті, але за допомогою пари. Відрізнити сковороду легко за високою конусоподібною кришкою, якої накривається безпосередньо жаровня. Крім того, такий посуд найчастіше проводиться з кераміки.
  • Сковорідка для риби. Виріб витягнутої форми, в якому легко поміщається ціла тушка. Рибна сковорода Тефаль випускається в овальної або прямокутної форми.

Також варто окремо згадати такі різновиди сковорідок, як багатосекційні. У них готують кілька страв одночасно, що значно економить час і сили. Не менш популярні сковороди для піци, паельї, курча-тапа.

Оптимальний діаметр сковорідок

Розміри посуду визначають її комфорт при експлуатації. Підбирають діаметр з урахуванням кількості осіб, для яких потрібно готувати страви, або з урахуванням цільового призначення посуду. Так, для розігріву продуктів або готування на одну людину підійдуть сковорідки Біол діаметром 18-20 см. Моделі 24 см ідеальні для двох чоловік. А у великій родині придасться сковорода антипригарна діаметром 26-28 см, щоб за один раз готувати необхідний обсяг їжі.

Магазин АкваМаркет пропонує купити з доставкою сковороди від провідних брендів. Наш онлайн-каталог - це достаток посуду різного призначення, який стане в нагоді вдома або в закладах громадського харчування. Завдяки доступним цінам купувати сковорідки у нас вигідніше, ніж офлайн. Замовте посуд на сайті, а ми доставимо його по Києву і Україні в максимально стислі терміни.