Підбір за параметрами (2)
Круасани у Одесі
Круасан - це повітряний рогалик з листкового тіста, випечений у формі півмісяця. Випічка нерозривно характеризується з Францією, де готують найсмачніші кондитерські вироби. Однак всупереч поширеній думці, батьківщина круассана не Париж.
Випікання борошняних виробів прирівнюється до мистецтва. Важливо знати, як правильно готувати тісто для круасанів, використовуючи для цього свіжі і добірні інгредієнти. Також кухар повинен знати, як загортати круасани, щоб готовий продукт придбав потрібну форму. Французькі пекарі відточили свою майстерність до досконалості, про що свідчать численні відгуки споживачів. Однак щоб поласувати смачною випічкою, не обов'язково замовити квиток до Парижа. Достатньо купити з доставкою круасани 7 days або іншого відомого виробника.
В онлайн-каталозі АкваМаркет Ви знайдете величезний асортимент якісної і свіжої випічки, приготовленої за класичною рецептурою. Ми пропонуємо французький круасан від виробника, купити який можна в будь-якій кількості. В наявності свіжа, смачна, корисна борошняна продукція з бездоганним складом. Ідеально для дома, магазина або кафе. При замовленні оптом діють знижки. Доставка по Києву день-у-день. В інші міста відправляємо посилки максимально оперативно, тому наші клієнти швидко отримують замовлений товар. Ви можете вибрати рогалики без добавок або оригінальні круасани з будь-якою начинкою, глазуруванням. Купуйте онлайн прямо зараз!
Історія круасанів
Першими готувати ароматні листкові рогалики стали кондитери Відня. Є легенда, яка розповідає про походження товару. Відповідно до неї, в період облоги Відня турецькими військами, булочникам доводилося працювати практично цілодобово, щоб забезпечити жителів міста провіантом. В одну з таких ночей уважний булочник зауважив наступ ворога, в результаті чого армія змогла своєчасно відбити атаку і запобігти захопленню міста. Саме з цією подією пов'язують випікання круасанів і їх особливу форму півмісяця. Адже ця форма асоціюється з турецьким прапором. Однак скептики інакше пояснюють особливий спосіб загортання тесту. Дана геометрична форма зручна для розкочування і випікання, саме тому кондитери формують круасани таким способом.
Як приготувати французький круасан
Тісто для круасанів, рецепт якого придумали французькі кондитери, насправді вразливе до зовнішніх умов. Отже, для випічки знадобиться деяка вправність. Живе тісто вразливе до вологості, температури повітря. Але незважаючи на такі складності, результат того вартий. Готова випічка виходить неймовірною на смак. Вона повітряна, хрустка, ніжна, як хмаринка.
Для дріжджового листкового тіста використовують виключно свіжі продукти високої якості. Готують його з пшеничного борошна і молока з додаванням солі, цукру. Щоб наситити борошно киснем рекомендуємо двічі просіяти його через сито. Замішують тісто розмірено і спокійно, надмірна активність тут ні до чого. Розстойка здійснюється при температурі 25-26 ° С. Розстояне тісто прошаровують вершковим маслом. Жирність масла повинна бути не менше 84%. Готове тісто розкочують і складають в кілька разів, повторюють процедуру. Важливо пам'ятати, що температура масла і тесту повинні бути однаковими, щоб домогтися необхідної шаруватості і консистенції.
На фінальній стадії тісторозкочують товщиною 2,5-3 мм, скручують трубочкою і залишають для кінцевого вистоювання. Перед випіканням верхівку обов'язково змащують яйцем. Класичні французькі круасани готують без будь-якої начинки. Борошняні вироби виймають з печі після того, як вони набувають характерного золотистого кольору і хрусткої скоринки.
Французький круасан і його різновиди
Сьогодні круасани продаються в великому різноманітті. Це не тільки класичні борошняні вироби з листкового тіста, а й оригінальна випічка з начинкою. Найпопулярнішими є шоколадні, полуничні, абрикосові круасани. Також подобаються покупцям хрусткі булочки з заварним або вершковим кремом. Якщо Ви вважаєте, що круасан - тільки солодкий продукт, то Ви глибоко помиляєтеся. Прісне листкове тісто гармонійно доповнить будь-які продукти, будь то пастрамі, сир, овочі або листя салату. Круасани використовують в якості булочки для приготування всіляких бутербродів типу сендвіч. Що стосується начинки, то тут фаворитом є шинка і сир.
Як подавати круасани
Класичні борошняні вироби без начинки входять в стандартний континентальний сніданок в готелях. Подають їх з кавою або чаєм, фруктовим джемом або конфітюром, яєчнею. Ось кілька варіантів начинки круасанів, яка може Вам сподобатися:
- Джем і паштет. Підійде намазка з курячої або гусячої печінки.
- Сир, медова гірчиця і груша. Сир може бути твердим, а також з благородною цвіллю.
- Моцарелла, песто і листя салату. Такий круасан ідеально доповнять варені яйця або шпинат.
- Полуниця і шоколадна паста. Замість пасти можна використовувати звичайний шоколад, який попередньо топлять на водяній бані.
- Банан і горіхова паста. Класичне поєднання, улюблене всіма ласунами.
- Слабосоленої лосось і сир. Обов'язково додайте в начинку трохи дрібно нарізаного кропу.
Круасан - це борошняні вироби, які є універсальними в гастрономічній сполучуваності. Тому використовувати їх можна практично в будь-який прийом їжі. Замовте смачні, корисні французькі круасани Ту гоу, Севен Дейс або інших виробників на нашому сайті. Варіанти з начинкою, присипкою з мигдалю або злаків, а також круасани без начинки для приготування всіляких закусок або снеків. На АкваМаркет запропонована тільки свіжа випічка до Вашого столу.