Зубна паста - купити Догляд за зубами у Одесі, доставка води у Одесі - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Чай Чай
Дім та офіс Дім та офіс
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Гігієна Гігієна
Продукти Продукти
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (1)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Lacalut, Teens, 50 мл, Зубна паста для дітей від 8 років Lacalut, Teens, 50 мл, Зубна паста для дітей від 8 років
Артикул: 12446

Зубна паста у Одесі


З моменту появи першого зуба малюкові потрібно забезпечити повноцінний догляд за порожниною рота. Від цього безпосередньо залежить здоров'я і краса посмішки. Догляд за молочними зубами починають з вибору правильної зубної пасти. Педіатри не рекомендують використовувати звичайну «дорослу» косметику, оскільки вона не відповідає потребам дитини. Важливо розуміти, якою має бути зубна паста, щоб не травмувати дитячі зуби.

Чому дитині потрібна саме дитяча зубна паста

Перше, що відрізняє дитячу продукцію - склад. Компонентно такі засоби гігієни містять менше абразивних речовин, а також знижену кількість фтору. Відрізнити продукт можна за відповідним маркуванням та оформленням. Дитячі зубні пасти Сплат, Аквафреш, Лакалут, Френдлі легко відрізнити по яскравому дизайну.

Ще одна відмінна риса - інший смак. Продукція для дорослих частіше має характерний яскравий смак м'яти. Малюки не особливо люблять різкість ментолу, тому зубна паста для дітей випускається з приємним смаком фруктів, цукерок, жувальної гумки.

Навіщо пасти класифікують за віком

Виробники повністю адаптують продукт під потреби дітей, враховуючи їх вік. Тому у пасти для кожного віку є свої особливості. Відповідно до віку змінюється і склад. Розглянемо, якою має бути дитяча паста або гель для зубів:

  • Від 0 до 3 років. Гігієна порожнини рота найменших діток повинна бути максимально акуратною і комфортною. Тому такі пасти забезпечують дбайливу, але якісну очистку невеликих молочних зубів. Показник абразивності RDA не перевищує 20 одиниць. Допустима концентрація фтору не більше 500 ppm або він відсутній зовсім. Знижують концентрацію з тієї причини, що малюки в такому віці не вміють ретельно полоскати рот, тому з'їдають частину пасти. Отже, щоб не перевищити добову норму споживання мікроелемента слід уважно підібрати склад засоба. Зверніть увагу на зубні пасти без фтору Сплат, Лакалут. Вони ідеально підійдуть для догляду за молочними зубками.
  • Від 3 до 6 років. Показник абразивності трохи піднімається, але не перевищує 50 одиниць. Збільшується і вміст фтору - до 1000 ppm. Такий склад дозволяє ретельно, але одночасно з цим м'яко очищати молоду емаль, зміцнюючи її.
  • Від 6 до 14 років. У цьому віці у дітей переважають корінні зуби, тому догляд підбирається відповідний. Згодно до думки, яку висловив відомий педіатр доктор Комаровський, дитяча зубна паста в цьому віці може містити до 1400 ppm фтору. Показник абразивності підвищується на 4-8 одиниць, але все одно не перевищує 50. Трохи змінюється смак. Переважають м'ятні і ментолові варіанти, які освіжають подих на тривалий період.

Як вибрати зубну пасту для дітей

Можна підсумувати всі вимоги і характеристики, щоб отримати уявлення про ідеальний продукт для маленьких дітей. Незважаючи на те, що зубна паста є важливим компонентом гігієни порожнини рота, роль її в профілактиці карієсу дещо перебільшена. Важлива не якість пасти, а те, наскільки регулярно і ретельно дитина чистить зуби. Якщо малюк нехтує гігієнічними процедурами, навіть найдорожча лікувально профілактична дитяча зубна паста Рокс тут не допоможе.

Багато суперечок точиться про зміст фтору в дитячих пастах. Педіатри і дитячі стоматологи акцентують увагу на тому, що фторомісткі пасти не лікують карієс, але допомагають при комплексному вирішенні проблеми. Якщо у малюка після року в ротовій порожнині є каріозні зони, варто звернутися до лікаря і підібрати пасту з фтором, а краще - з аминофторидом.

Що стосується інших показників, то тут варто орієнтуватися на загальноприйняті норми. Абразивність і вміст фтору підбирають з урахуванням віку малюка. Якщо говорити про склад дитячої зубної пасти, то варто вибирати продукти без лаурилсульфату натрію (SLS), бікарбонату натрію, триклозану, метронідазолу і хлоргексидину, а також загусників і консервантів хімічного походження. Також не рекомендується використовувати засоби гігієни з штучними барвниками або цукром.

Деяким батькам здається, що зубна паста дитяча з кальцієм і фтором - ідеальне рішення для гігієни порожнини рота. Для дорослих, можливо, але для дітей ця суміш протипоказана. Перебуваючи в одному тюбику, кальцій і фтор зв'язуються в нерозчинну сіль, яка здатна пошкодити ніжну емаль.

Якщо ж малюк регулярно страждає від стоматиту слизової оболонки, то для догляду підійде дитяча зубна паста з комплексом ферментів, що підвищують місцевий імунітет.

Купити зубну пасту для дітей в Києві

Щоб забезпечити малюкові комплексний догляд за порожниною рота, потрібно купувати зубні пасти з максимально натуральним складом. Довіряйте не тільки перевіреним виробникам, але і продавцям. В інтернет-магазині АкваМаркет відібрані кращі спеціалізовані засоби для догляду за дитячими зубами. 100% оригінальні дитячі зубні пасти і гелі, які можна купити з доставкою по Києву та Україні. Пасти для дітей Colgate, Lacalut, Aquafresh ефективно і безпечно захищають від карієсу, зміцнюють емаль і піклуються про здоров'я ясен. Делікатна формула містить тільки натуральні компоненти рослинного походження, вітаміни, органічні активні комплекси. Натуральна дитяча паста покращує кровообіг і знижує чутливість ясен, допомагає зберегти білосніжну усмішку і ефективно очищає порожнину рота від залишків їжі, нальоту і бактерій. Низькі ціни від виробників і можливість замовити онлайн пасту оптом чи вроздріб. Купуйте краще для своєї дитини, замовляючи продукцію за доступною вартістю в перевіреному інтернет-магазині.