Тростинний цукор - купити Цукор, цукрозамінники у Одесі, доставка води у Одесі - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Чай Чай
Дім та офіс Дім та офіс
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Гігієна Гігієна
Продукти Продукти
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (4)

- грн
Сортування: За замовчуванням

Тростинний цукор у Одесі


Всупереч поширеній думці, тростинний цукор відрізняється від білого не тільки кольором. Деякі особливості продукту роблять його більш корисним, поживним і смачним підсолоджувачем. Цукор з тростини має низький глікемічний індекс, насичений склад. У ньому міститься сахароза, вітаміни, комплекс мінеральних речовин, відсутніх в білому рафінованому цукрі. Не менш популярний коричневий цукор за рахунок свого прозорого смаку. Йому притаманний приємний карамельний аромат. Такий цукор підкреслює природний смак будь-якої страви, не порушуючи загальну смакоароматичнау композицію. Саме тому цукор тростинний набув широкого застосування. Його використовують для:

  • Приготування страв, соусів, напоїв.
  • Змішування маринадів для риби, м'яса, морепродуктів.
  • Присипки солодкої випічки.
  • Приготування десертів, цукерок, пирогів.

Завдяки карамельному смаку кубик кускового цукру з тростини здатний стати самостійними ласощами, замінивши собою цукерки або шоколад.

З чого роблять коричневий цукор

Для виготовлення продукту використовується цукрова тростина. В якості основної сировини застосовується внутрішня частина стебла рослин, з якого витягують солодкий сік. Процес виробництва має ряд особливостей. Як роблять тростинний цукор:

  • Поле цукрової тростини підпалюють, щоб створити контрольований опал листя. Після залишаються тільки стебла, повні соку.
  • Стебла збирають і відправляють на млин.
  • Сировина надходить на конвеєр, де вона очищається від бруду і органічних домішок. На виході залишається чистий порошок.
  • Щоб отримати сироп порошок добре прогрівають і випарюють з нього рідину.
  • Гарячий розчин заливають в вакуумну камеру, звідки викачується повітря. Потім в камеру подають тиск, в результаті чого відбувається хімічна реакція.
  • Сировина розділяється на дві речовини: меласу і кристалічний цукор. Меласа обволікає кожен кристал, а продукт набуває характерного коричневого відтінку. Саме меласа надає тростинному цукру присмак, схожий на імбирні пряники.
  • Продукт витримують в спеціальних паках не менше 10 годин, щоб з молекул сахарози утворилися щільні кристали.
  • Останній етап - відділення меласи від сахарози. Кінцевий продукт являє собою кристали чистотою 90%. Це і є нерафінований цукор з тростини.

Чим тростинний цукор корисніший

Якщо порівняти поживну цінність коричневого і білого цукру, то вийдуть практично ідентичні характеристики. Калорійність продукту майже однакова. У чайній ложці тростинного цукру стільки ж калорій, скільки і в білому. Рівноцінні продукти і за змістом простих вуглеводів. На перший погляд здається, що купувати коричневий цукор немає сенсу, так як організм отримає ідентичну кількість енергії. Але різниця все-таки є. Користь тростинного цукру набагато вища.

Посудіть самі, білий цукор рафінад повністю очищений від корисних компонентів. Він вибілений і на 99,9% складається з сахарози. А цукор з тростини після обробки все одно містить достатню кількість патоки. Завдяки цьому він солодший, смачніший, має приємний аромат карамелі. Також в тростинному цукрі зберігається багатий перелік мінералів, серед яких можна виділити магній, залізо, калій і кальцій. Так, вміст калію в коричневому цукрі вище в 20 разів, а заліза - в 10 разів. За вмістом кальцію цукор з тростини фактично рекордсмен. У продукті зберігається в 85 разів більше кальцію, ніж у звичайному білому рафінаді. Знайдуться тут і вітаміни групи В, які корисні для нервової системи. Саме тому коричневий цукор так цінять гурмани у всьому світі. Страви, напої, соуси набувають своєрідний присмак. А випічка, в яку додали цукор тростинний, виходить надзвичайно смачною і ароматною. Такий продукт більш корисний при дієті, а при діабеті і зовсім рекомендований до вживання. Нерафінований підсолоджувач нормалізує обмін речовин, зміцнює суглобові і кісткові тканини, стабілізує роботу нервової і кровоносної системи. Також продукт позитивно впливає на роботу шлунка. Користь тростинного цукру, що вживається в адекватних дозах, незаперечна.

Види тростинного цукру

На сучасному ринку можна купити цукор тростинний декількох сортів. Ось найбільш популярні:

  • Демерара. Кристали золотисто-бурого кольору, які найчастіше продаються в українських магазинах. Найбільш доступний варіант.
  • Мусковадо. Виробляється з додаванням різної кількості патоки, чому залежить його смак. Головні особливості даного виду - дрібні темні кристали, висока липкість і насичений аромат карамелі.
  • Турбінадо. Тростинний цукор-сирець золотистого або бурого кольору. Його частково очищають від меласи за допомогою пари.
  • М'який барбадоський меласовий цукор. Натуральний цукор-сирець, який відрізняється насиченим темним відтінком кристалів і сильним ароматом карамелі.

Так само, як і звичайний цукор, тростинний випускається в двох видах - рафінад і нерафінований. Другий варіант більш корисний, тому що містить більше корисних компонентів. Крім того, можна купити тростинний цукор кусковий, колотий і пісок (розсипчастий). Форма випуску не впливає на компонентний склад. Цукор-пісок також запропонований в форматі стіків, де продукт розфасований в конкретній вазі.

Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити з доставкою тростинний цукор від кращих виробників. У нашому онлайн-каталозі Ви знайдете органічну продукцію високої якості. Замовити цукор на АкваМаркет можна оптом і в роздріб. Широка варіативність упаковки і форми випуску дозволить кожному клієнту підібрати продукт, який повністю відповідає вимогам. Доступні ціни - наш головний козир. Загляньте в каталог і переконайтеся, що у нас найдешевший цукор з тростини в Києві. З усіх питань звертайтеся до менеджерів. Коллцентр 8877 працює цілодобово.