Підбір за параметрами (18)
Буряковий цукор у Одесі
Буряковий цукор - це продукт, навколо якого постійно йдуть різнопланові дебати. Одні бояться його як вогню, інші сміливо їдять цукор, не обмежуючи себе в його кількості. На ринку постійно з'являються різні замінники, однак цукор постійно використовують в медицині та кулінарії. Складно визначитися, друг він нам чи ворог. Але рафінований цукор однозначно вважається одним з найбільш затребуваних продуктів у світі. Продажі його настільки великі, що ми навіть не усвідомлюємо масштабів надходження речовини в наш організм. Незважаючи на доведену шкоду, мало хто знає, що станеться з організмом, якщо відмовитися від цукру. Відсутність речовини в організмі призводить до порушення кровообігу в мозку, як спинному, так і головному. Крім того, якщо організм тривалий час не отримує цукор, шкода для нашої нервової системи буде завдана непоправна. Відбуваються незворотні склеротичні зміни будови клітин. Саме тому рекомендовано вживати добову норму продукту, щоб забезпечити організму нормальне функціонування. У невеликій кількості цукор перешкоджає утворенню артриту і тромбозів, а також підтримує функціонування печінки.
Історія цукру
Раніше в їжу вживали виключно тростинний цукор, який коштував неймовірно дорого. Природно, не кожен міг дозволити собі купити цукор. В якості альтернативи використовували мед, який теж складно було віднести до категорії доступних продуктів. Ринок відчував постійний дефіцит, поки в середині 14 століття не стався справжній переворот. Андреас Сигізмунд Маркграф витягнув з буряка цукор, в якому сахароза містилася в такій же кількості, як і в тростинному підсолоджувачі. Знадобилося небагато часу, щоб довести економічну доцільність виробництва цукру з буряка. Шляхом проб і помилок було налагоджено промислове виробництво продукту, який згодом поширився по всьому світу.
З чого складається цукор
Хімічна формула цукру як така не існує. Продукт являє собою дисахарид з групи олігосахаридів, що складається з двох моносахаридів: α-глюкози і β-фруктози. Потрапляючи в організм, речовина розщеплюється на глюкозу і фруктозу. Вони швидко засвоюються і забезпечують клітині енергією. Важливо розуміти, що в їжу ми вживаємо виключно рафінований цукор, який проходить кілька стадій очищення та набуває звичний нам вид.
Як говорилося вище, найбільша користь цукру полягає в метаболізмі глюкози, необхідної для діяльності нашого мозку. Відсутність легких вуглеводів призводить до того, що організм починає витягувати їх з білків м'язів і інших органів.
Однак при всьому цьому варто пам'ятати, що цукор білий - продукт досить небезпечний, оскільки його калорійність становить 387 кКал. Надмірне вживання солодких ласощів порушує обмінні процеси, викликає карієс і інші негативні наслідки, в числі яких набір зайвої ваги.
Асортимент продукції
Цукор білий продається в магазинах в різному вигляді. Асортимент не так вже й великий, проте в ньому є продукти для різних цілей. Ось популярні види бурякового цукру:
- Гранульований або цукор пісок. Являє собою кристали різного розміру, завдяки чому продукт використовується в тих чи інших цілях. Гранульований цукор випускається великий, дрібний, середній і дуже великий. У побуті ми частіше використовуємо дрібну і середню фракцію помелу, оскільки такі гранули легко розчиняються. Великі кристали частіше застосовують на виробництві та в кулінарній промисловості. Найменша фракція - це цукрова пудра, яка незамінна в випічці і виготовленні кондитерських виробів.
- Кусковий цукор рафінад. Пресовані кристали цукру, які формують акуратні кубики або шматочки. Продукт швидко розчиняється в воді.
- Льодяниковий, кам'яний. Володіє щільною текстурою, складно відколюється за допомогою спеціальних щипців або кусачок. Розчиняється набагато довше, ніж кусковий, тому використовується у вузьких сферах промисловості.
Цукор продається в різних форматах упаковки. Є пачки, коробки, пакети різної ваги. У сегменті вендинга затребуваний цукор в стіках, упакований індивідуально. Переваги стіків очевидні, оскільки з їх допомогою легко контролювати кількість використаного продукту і його дозування. Не потрібно шукати інформацію, скільки цукру в столовій ложці. Досить взяти потрібну кількість стіків, щоб підсолодити напій або страву.
Купити цукор в Києві
Компанія АкваМаркет пропонує до замовлення якісний буряковий цукор за доступними цінами. В наявності продукція від топових брендів, без домішок, повністю натуральна і смачна. Цукор рафінад і пісок в упаковках будь-якого формату. Продукція для дому та для підприємств сегменту HoReCa. Доставка по Україні в максимально стислі терміни, цукор оптом і в роздріб, гарантія якості і завжди найнижчі ціни. Телефонуйте, коллцента 8877 працює цілодобово.