Лінійки та транспортири - купити Письмове приладдя у Одесі, доставка води у Одесі - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Чай Чай
Дім та офіс Дім та офіс
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Гігієна Гігієна
Продукти Продукти
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (2)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Buromax, Лінійка пластикова, 20 см Buromax, Лінійка пластикова, 20 см
Артикул: 11194
Buromax, Лінійка сталева, 15 см
Артикул: 62882

Лінійки та транспортири у Одесі


Використання вимірювальних приладів нерозривно пов'язане з наукою або навчанням, однак і в інших галузях діяльності такі предмети набули широкого поширення. Наприклад, лінійка – це універсальний вимірювальний інструмент, який і в школі стане в нагоді, і в офісі, і в архітекторському бюро. Різні лінійки знайшли сьогодні величезне застосування. Якщо в давнину люди вимірювали відстані долонями, спеціальними шнурками або іншими пристроями, сьогодні є єдиний спосіб точно виміряти довжину і застосувати до значення певну загальноприйняту міру.

Канцелярська лінійка є невеликою плоскою довгастою поверхнею, на якій нанесені вимірювальні відрізки по сантиметру або іншій мірі довжини (міліметри, сантиметри, дюйми і навіть метри). Лінійкою можна вимірювати відстані, а також креслити ідеально рівні лінії. Згодом з'явилися й інші види лінійок, кожен з яких має свої індивідуальні особливості використання. Шкільна лінійка незамінна під час уроків геометрії, креслення, математики. Без неї не обійтися людям, робота яких пов'язана із документообігом. Також вимірювальні прилади застосовуються на будівництві, в галузі дизайну та архітектури, медицині і т.д. На багатьох лінійках нанесені не тільки вимірювальні поділки, а й формули, тому вироби використовують при виконанні технологічних та обчислювальних процесів. Так, у машинобудуванні є лінійки для перевірок, якими вимірюють поверхні деталей. А логарифмічна лінійка обов'язково знадобиться математикам до виконання складних обчислень.

Які бувають лінійки за матеріалами

Для виготовлення лінійок, як правило, використовується два матеріали – метал та пластик. Раніше зустрічалися лінійки дерев'яні, проте зараз їх купують все рідше. Пояснюється це просто. Дерев'яна лінійка для креслення швидко втрачає зовнішній вигляд і мажеться, навіть якщо нею користуватися максимально обережно. Ще один мінус - досить швидко шкала з поверхні стирається і проглядається погано, що ускладнює експлуатацію. Крім цього, поверхня з дерева швидко забруднюється, при ударах дерево зминається або тріскається, а при контакті з вологою розбухає. Тому інші матеріали споживачі обирають частіше. Розглянемо їх основні переваги:

  • Лінійка металева прослужить багато років, оскільки це міцний та довговічний матеріал. Завдяки ідеально рівній поверхні на метал можна точно нанести вимірювальну шкалу. Вироби не бояться вологи чи прямих сонячних променів, не дряпаються. Металева лінійка 20 см або 10 см зручна як в офісі, так і для виконання викрійок, розмітки поверхонь на об'єкті будівництва.
  • Пластикова лінійка. Такі вироби вражають різноманіттям дизайну та відтінків. Прозорі лінійки можуть бути матовими, прозорими, з малюнком, з блискітками або іншим декором. Пластик приємний навпомацки, невибагливий у догляді, стійкий до механічних впливів, не боїться води. Крім того, пластикова лінійка 10 см дуже легка.

Асортимент лінійок за цільовим призначенням

Набагато правильніше класифікувати лінійки за призначенням, оскільки сьогодні відомо понад десяток різновидів інструменту. Назвати всі види лінійок складно. З цим не впорається навіть експерт. У звичайному житті ми найчастіше використовуємо звичайну шкільну лінійку, іноді – кутник чи лекало. Для професійної діяльності є безліч інших рішень. Розглянемо найпоширеніші з них:

  • Лінійка перевірна. Використовується в машинобудуванні та при виробництві різних деталей. Нерідко лінійки випускаються без класичної шкали довжини, оскільки їх використовують із перевірки рівності заготовок. Перевірочна лінійка виготовляється виключно з металу або пластику.
  • Лінійка логарифмічна. Її легко впізнати з великої кількості відміток на поверхні. Застосовується як для креслення, так обчислення кореня будь-якого числа. Незважаючи на появу калькуляторів, логарифмічні лінійки все ще популярні.
  • Кутник. Зручна лінійка для виміру кутів. Виріб у вигляді трикутника, який може бути виконаний у двох варіантах. Перший – це рівнобедрений трикутник, другий – прямокутний трикутник із кутом певного градуса.
  • Транспортир. Це особлива конфігурація лінійки, якою вимірюють кути в градусах. Транспортир випускають різної форми, найчастіше це трикутник, півколо чи коло. Як користуватись транспортиром знає кожен школяр. Лінійки популярні в архітекторів, будівельників, дизайнерів, інженерів.

Це далеко не повний перелік лінійок, що є у продажу. Але саме ці варіанти вважаються на сьогоднішній день найбільш затребуваними, їх купують найчастіше.

Замовити лінійки оптом чи в роздріб

У деяких випадках купити лінійку потрібно оптом, а роздрібні магазини не мають необхідної кількості канцтоварів. Інтернет-магазин АкваМаркет допоможе всім замовити лінійки онлайн у потрібній кількості. В наявності великий вибір вимірювального інструменту. Лінійки пластикові та металеві, вузькоспеціалізовані та універсальні. Нагадуємо, що навіть роздрібний замовник може купити з доставкою лінійки за найкращою ціною. Доставка з Києва здійснюється в будь-яку точку країни. Працюємо навіть у локдаун, забезпечуємо своєчасне відправлення посилок Україною.