Квасоля - купити Крупи у Одесі, доставка води у Одесі - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Чай Чай
Дім та офіс Дім та офіс
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Гігієна Гігієна
Продукти Продукти
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Квасоля у Одесі


Квасоля - один з найбільш популярних представників сімейства бобових. Її варять, смажать, запікають і готують з неї приголомшливі, поживні страви. Висока концентрація рослинного білка дозволяє компенсувати брак протеїну людям, в раціоні яких з певних причин відсутній тваринний білок. Так чи інакше, страви з квасолі корисні, смачні і оригінальні.

Купити квасолю можна свіжу упаковану на вагу, консервовану або сушену. Термін придатності продукту не перевищує 12 місяців. Експерти рекомендують використовувати сушені або заморожені бобові протягом 6 місяців після відкриття упаковки. Що стосується консервованої квасолі, то тут терміни зберігання менші. Незважаючи на те, що вживання бобових в їжу часом викликає негативні реакції з боку травної системи, цей продукт залишається затребуваним у покупців. Якщо знати, як приготувати квасолю правильно, можна уникнути дискомфорту в кишечнику, а також урізноманітнити раціон смачною і корисною їжею.

Квасоля. Особливості, калорійність і користь

Квасоля - це джерело рослинного білка, який є аналогом м'яса. На 100 грам бобових припадає 21 гр. білка. Також продукт містить вітаміни, природні антиоксиданти, мінерали і мікроелементи. Боби зміцнюють імунітет, прискорюють обмінні процеси, налагоджують роботу органів. Цінність квасолі полягає в здатності брати участь в азотообмінних процесах, що дозволяє значно знизити рівень цукру у людей з діабетом. Калорійність квасолі залежить від виду продукту і варіюється в межах 30-250 кКал. Найбільш популярні в кулінарії види квасолі:

  • Зелена або стручкова квасоля. Має ніжний смак і досить низьку калорійність - всього 25 кКал на 100 грам продукту.
  • Овочева або спаржева квасоля. Новий сорт бобів, призначений для вживання тільки в недозрілому вигляді.
  • Лущильна (зернова). Найбільш поширений вид квасолі, яку ми звикли вживати в їжу. Вона відрізняється за кольором і смаковими якостями. Біла квасоля містить багато білка, по користі порівнянного з яловичим білком. Крім того, біла квасоля має найнижчу жирність. Також продається квасоля кольорова - червона і чорна. Перша багата на вітаміни групи В, а також магній і амінокислоти. Квасоля чорна володіє підкопченим смаком. Вона найкраще засвоюється організмом, є найбільш корисною для організму. Чорна квасоля - профілактика онкозахворювань і цукрового діабету. Ще один популярний вид - це квасоля Фава. Вона трохи плоска. Боби Фава мають маслянистий смак, тому ідеально підходять для приготування паштетів та намазок.

Як готувати квасолю

Бобові - продукт, який вимагає ретельного і тривалого приготування. Але є деякі хитрощі, як швидко зварити квасолю. Головна з них - попереднє замочування. Суху квасолю заливають холодною водою, додаючи чайну ложку соди, і залишають на 8-10 годин. Після цього воду міняють, а бобові варять на середньому вогні, періодично помішуючи і знімаючи піну. Швидше за все можна приготувати квасолю в мультиварці. Режим скороварки суттєво заощаджує час, а бобові не потрібно перед цим замочувати. Загальний час приготування не займе більше 40 хвилин.

Популярні страви з квасолі

Бобові можна назвати універсальним продуктом, який підходить для приготування різноманітних страв. Квасоля використовують для салатів, перших і других страв, запіканок, гарнірів, оладок і т.д. Примітно, що в рецептах застосовується продукт свіжий, консервований, сушений або заморожений. Квасоля знайдеться на полицях магазинів в будь-який сезон, тому готувати з неї можна цілий рік. Ось кращі страви з квасолі:

  • Пісний борщ з квасолею. Прекрасна альтернатива класичному рецепту, де замість м'яса використовуються бобові. Квасолю для борщу готують окремо або купують консервований продукт. Сюди добре підійде біла або червона квасоля, оскільки вона збереже форму і цілісність після тривалої термічної обробки.
  • Лобио. Традиційна страва грузинської кухні. Варіантів приготування лобіо маса, тому ми зупинимося на класичному варіанті. Це пряна, ароматна суміш бобових зі спеціями, горіхами і овочами. Для лобіо підійде кремова або червона квасоля врожаю поточного року. Важливо, щоб боби містили багато крохмалю. Тоді страва вийде потрібної консистенції.
  • Салат з червоною квасолею. Дієтична страва для людей, які дотримуються низькокалорійного раціону. Найпростіший рецепт передбачає використання квасолі, консервованої кукурудзи, кримського лука, вареної курки. Для заправки використовуйте оливкову олію або йогуртовий соус.
  • Стручкова квасоля з грибами і соєвим соусом. Виступає як самостійна страва або може використовуватися як гарнір для м'яса. Блюдо виходить легким, але в той же час поживним і ситним.

Незалежно від того, яке блюдо з квасолі Ви плануєте приготувати сьогодні, інтернет-магазин АкваМаркет забезпечить Вас якісними продуктами харчування. В наявності квасоля консервована або сушена Екород, Сто пудів, Господарочка. Органічна продукція, яку можна купити з доставкою в Київ, Львів, Житомир або інші міста України. Коллцентр 8877 працює цілодобово, а менеджери швидко обробляють заявки. Звертайтеся, ми завжди на зв'язку!