

Підбір за параметрами (1)
Перловка у Одесі
Перлова крупа - одне з найдавніших рослин, культивованих людиною. Незважаючи на те, що перловка для дітей не дуже улюблений продукт, вона поживна, корисна і неймовірно смачна. Є багато вагомих причин, щоб включити кашу в свій раціон. Головне - це клітковина, яка корисна для органів травлення. Рецепти приготування перловки різноманітні, що дозволяє знайти блюдо на свій смак. Крупу додають в салати, подрібнюють на борошно і печуть хліб, млинці. А правильно зварена перлова каша відмінно доповнить м'ясо або рибу.
Перловка. Що це таке
Багато хто думає, що перловка - це овес, але це не зовсім вірне твердження. Насправді перлова крупа - результат промислової обробки ячменю. Зерна ретельно очищають від зовнішньої оболонки, а потім піддають поліруванню. Сировина проходить трьохетапну очищення, тому сира перловка нагадує річкові перли. Вона округла, гладка і злегка блискуча. Крупа перлова продається в кількох видах:
- Цільнозернова. З неї знімають тільки верхній шар, а потім піддають відкатці. Така крупа відмінно підходить для приготування перших страв і каш. Розсольник з перловкою цільнозерновою вийде живильним і красивим, так як крупинки не розваряться і збережуть свою форму.
- Голландка. Зерно проходить всі етапи очищення і обробки, тому набуває круглу форму. Перлова каша з крупи «голландки» вийде ніжною, трохи вершковою. Оскільки зерно ретельно обробляється, то воно вариться швидше, ніж незбиране.
- Ячна. Якщо Ви хочете, щоб перловка швидко зварилася, краще вибирати саме цей сорт. Колота крупа по консистенції трохи нагадує манку. Однак, незважаючи на маленьку фракцію зерно зберігає корисні речовини і вітаміни в складі. З ячкі традиційно готують всілякі гарніри.
Перловка. Користь і склад
Багато людей не люблять крупу за її в'язку консистенцію. Але вони не знають, чим корисна перловка для здоров'я людини. Насправді ця рослинна культура володіє збалансованим вітамінно-мінеральним складом. У стародавні часи перлова крупа була присутня на столах виключно в забезпечених сім'ях. Якщо знати, як варити перловку правильно, можна приготувати смачний і корисний гарнір.
Перловка - це джерело корисних харчових волокон. За кількістю клітковини крупа перевершує свою найближчу родичку - пшеницю. А це означає, що перлова каша не тільки дарує відчуття ситості, але ще і виводить з організму шлаки, токсини, що накопичилися в шлунку. Також в складі крупи присутні вітаміни А, групи В, Д, Е, РР, кальцій, мідь, цинк, йод. Одним з найцінніших мікроелементів перловки є фосфор. Він стимулює роботу головного мозку, а також бере участь в обмінних процесах. З антиоксидантів в крупі знаходиться селен.
Рекомендований продукт і тим, хто стежить за своєю вагою. Завдяки високій концентрації клітковини перловка для схуднення незамінна. Вона швидко насичує і допомагає боротися із зайвими кілограмами.
Важлива особливість складу даного продукту - наявність природного антибіотика горцедіна. Він надає м'яку профілактичну дію, а також сприяє лікуванню різноманітних шкірних грибкових захворювань. І найцікавіше, що каша з перловки дозволяє впоратися з депресією. Тому якщо Ви вважали, що підходить перловка для риболовлі тільки в якості прикорму, це глибока помилка. Обов'язково спробуйте цей цінний продукт, адже це джерело корисних речовин і вітамінів.
Як варити перловку
Якщо раніше кашу варили тільки в каструлі, то сьогодні асортимент різноманітних пристроїв дозволяє швидко приготувати гарнір з крупи. Смачно виходить перловка в мультиварці, оскільки каша готується швидко і виходить розсипчастою. Є декілька хитрощів, як зварити смачний гарнір з перлової крупи:
- Замочування. Щоб крупа позбулася клейковини, її можна попередньо замочити на 2-4 години. Потім продукт ретельно промивають проточною водою. Тоді каша вийде більш ніжною і розсипчастою.
- Пропорції. На одну частину сухої крупи беруть 3 частини води.
- Температура. Гарнір доводять до кипіння на сильному вогні, а варять на повільному. Не забувайте постійно помішувати кашу.
- Спеції. Сіль в воду додають тільки в кінці, тому що вона буде перешкоджати варінню.
- Час приготування. Скільки варити перловку залежить від Ваших смаків і попередньої підготовки сировини. Якщо крупу замочити, то звариться вона швидко. А ось сирий продукт доведеться тримати на плиті довше.
Ще один маленький секрет, яким користуються вмілі господині: після приготування кашу щедро присмачують вершковим маслом, а потім загортають на 20-30 хвилин, щоб вона «дійшла» і повністю розкрила свій смак.
Купити з доставкою перлову крупу в Києві
Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує покупцям величезний асортимент перловки, виробленої кращими торговими марками України та Європи. Наш онлайн-каталог доступний цілодобово, щоб Ви могли в будь-який зручний час замовити перловку і булгур, а також інші крупи. В наявності продукти для здорового харчування за найвигіднішими цінами. Оригінальна повітряна перлова крупа, купити яку можна оптом і в роздріб. Доставка по Києву і Україні миттєва, а якість гарантована виробником.