Йодована сіль - купити Сіль у Одесі, доставка води у Одесі - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Чай Чай
Дім та офіс Дім та офіс
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Гігієна Гігієна
Продукти Продукти
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (1)

- грн
Сортування: За замовчуванням

Йодована сіль у Одесі


Сіль є єдиним в світі їстівним мінералом. Без цієї приправи не обходиться практично жодна страва. В асортименті харчових добавок йодована сіль займає особливе місце. У неї трохи специфічний смак і аромат, а також дещо інший склад. Крім стандартного набору мікроелементів вона містить йодид і йодат калію. Рекомендована йодована сіль для щитовидки, так як добавка надає лікувально-профілактичну дію на організм. Приправа незамінна для людей, які проживають в йододефіцитних регіонах. Регулярно вживаючи в їжу йодовану сіль, можна забезпечити нормальне функціонування щитовидної залози і організму в цілому.

Чим відрізняється йодована сіль від звичайної

Різниця полягає в складі і концентрації мінералів і мікроелементів. Йодована сіль більш корисна, а її хімічний склад більш великий. Виробництво харчової добавки строго регламентовано. У складі продукту присутній не тільки йод, а й сірка, залізо, калій. Кількість хлориду калію в йодованій солі менша, ніж в кухонній.

Йодована сіль. Користь

Цінність йоду для організму людини неймовірно висока. Недолік мікроелемента відразу позначається на діяльності організму. Тому рекомендуємо вже зараз замінити звичайну сіль йодованою, щоб знайти в раціоні ідеальний баланс. Ось кілька корисних властивостей йодованої солі:

  • Дарує заряд енергії і нормалізує обмінні процеси.
  • Стимулює засвоюваність їжі, покращує перистальтику кишечника.
  • Позитивно впливає на активність роботи головного мозку, підвищує концентрацію уваги.
  • Піклується про красу нігтів, зубів і волосся.
  • Нормалізує швидкість протікання біохімічних реакцій.

Кому потрібна йодована сіль

Харчова добавка, збагачена йодом, є найкращим засобом профілактики ендемічного зобу, гіпотиреозу та інших дисфункцій щитовидної залози. Згідно з численними дослідженнями, корисна йодована сіль дітям і дорослим. Ця харчова добавка заповнює дефіцит йоду та інших мікроелементів, зберігаючи молодість і здоров'я організму. Варто відзначити, що споживання йодованої солі не повинно перевищувати добової норми, яка становить:

  • Для вагітних жінок - 200 мкг.
  • Для дорослих людей - 150 мкг.
  • Для дітей - до 90 мкг.

Зверніть увагу, що дана харчова добавка неймовірно корисна для дітей. Йододефіцит позначається на розумовому і фізичному розвитку. Навіть слабкий недолік даного мікроелемента тягне за собою зниження концентрації уваги, погіршення пам'яті і зниження фізичної активності. Кому потрібна йодована сіль:

  • Людям, які проживають в йододефіцитних регіонах.
  • Тим, у кого ослаблений імунітет.
  • Людям, страждаючим від захворювань щитовидної залози.
  • Дітям в період активного росту.

Тому незалежно від особливостей раціону, вживати йодовану сіль варто кожному. Вона є одним з найкращих продуктів для підвищення рівня йоду в організмі людини. Використовуючи йодовану сіль замість звичайної, Ви зможете підтримувати необхідний рівень мікроелемента в організмі і швидко відчуєте позитивні поліпшення в самопочутті.

Сіль йодована і її застосування

Сіль - найпопулярніша і найпоширеніша приправа в світі, якою користуються всі без винятку. Навіть в рецептах деяких десертів часто є щіпка солі. Отже, застосування харчової добавки вельми широке. Йодована сіль або звичайна однаково підходить для приготування будь-яких кулінарних рецептів. У помірних кількостях приправа не несе шкоди організму, не накопичується в тілі. Крім того, сіль має властивості продовжувати термін придатності продуктів, тому її часто використовують для консервації, маринадів, засолювання.

Як і скільки зберігати йодовану сіль

Щоб отримати всі переваги від харчової добавки, слід вміти правильно вибрати і зберігати продукт. Віддавайте перевагу товарам зі свіжої датою виробництва. Справа в тому, що після 3-4 місяців зберігання на складі йодована сіль втрачає третину корисних властивостей. Отже, краще купувати продукт свіжим. Упаковка обов'язково повинна бути герметично закрита.

Як дізнатися йодована сіль чи ні? В першу чергу, звернути увагу на упаковку. Виробники вказують інформацію про масову частку йоду в солі безпосередньо на пачці. Продукт має специфічний присмак і аромат йоду. Зберігають сіль у щільно закритому посуді протягом 3 місяців.

В інтернет-магазині АкваМаркет Ви можете цілодобово купити з доставкою йодовану сіль за низькими цінами. Якісна приправа додасть смаку страв і здоров'я організму. У нашому магазині запропонована тільки натуральна сіль, вироблена відповідно високим нормам і стандартам. Різні формати упаковки дозволять підібрати харчову добавку в потрібному обсязі. Для оптових замовників діють спеціальні ціни. Зверніть увагу, що в нашому каталозі є йодована сіль зі спеціями та іншими добавками. Доставка по Києву і Україні здійснюється в найкоротші терміни. Економте час і гроші, замовляючи якісні продукти для здорового харчування на сайті АкваМаркет.